Bildirilerin Yazım Kurallarına İlişkin Bilgiler

      ·        Yazıların tüm sorumluluğu yazar/yazarlara aittir.

·        Yazının bir kopyası bilgisayar disketinde verilmelidir. Yazı Microsoft Word yazılım programında tek dosya halinde 3.5 Inc diskete kopya edilmelidir (veya e-posta ile gönderilmelidir). Sayfa boyutu A4 olarak ayarlanmalıdır. Yazılar “true Times New Roman” fontunda yazılmalıdır. Sayfa düzeni soldan 3 cm, sağdan 2.5 cm, yukarıdan 2.5 cm ve aşağıdan 2.5 cm dir.

·         Yazıların dizin sırası aşağıdaki gibi olmalıdır:

1.        Başlık (14 punto büyük harf – koyu  – 2 satır aralığı – ortalanmış): Başlıktan önce ve sonra 1 satır boşluk (16 punto – 1.5 satır aralığı) bırakılır.

2.        Yazar ya da yazarların adı (12 punto – koyu – 1.5 satır aralığı – ortalanmış): Yazar ve yazarların adı başlığın hemen altına yazılır.

3.        Üniversite/Kurum adı (adres) (10 punto–1.5 satır aralığı– ortalanmış): Üniversite/Kurum adı, yazar ya da yazarların adının altına 1 satır boşluktan sonra (10 punto–1 satır aralığı) yazılır.

4.       Özet (10 punto – 1 satır aralığı – sol tarafa yanaşık): En çok 200 kelimelik bir özet. Özet ile Üniversite/Kurum adı arasında 3 satır boşluk (10 punto–1.5 satır aralığı) bırakılır. Özetin sonunda çalışmanın uluslararası konu sınıflandırmasında hangi sınıfa girdiği ve anahtar sözcükler belirtilmelidir.

5.       Ana metin (12 punto – 1.5 satır aralığı): Ana metin ile özet arasında 1 satır boşluk (10 punto –1.5 satır aralığı) bırakılır. Paragraflar bir girintiyle başlar (0,63 cm) ve pargraflar arası boşluk bırakılmaz.

6.        Tablolar ve Şekiller: Tablolar dışında resim, grafik, fotoğraf gibi tüm gösterimler şekil olarak  adlandırılmalıdır. Tüm  tablo ve şekiller numaralandırılmalıdır (Tablo 1, Şekil 1 gibi). Tablo ve şekil  büyüklükleri 13x16 cm’i geçmemelidir. Şekiller çini mürekkebi ile beyaz kağıda çizilmeli ya da çok temiz bilgisayar çıktısı  olmalıdır. Fotoğraflar  siyah-beyaz ve net olmalıdır.

7.     Formüller: Formüller sola yanaşık olarak, “MS Equation” kullanılarak yazılmalı ve tümü ( ( ) parantez  
        en sağda olacak şekilde) numaralandırılmalıdır.

8.        Kaynaklar: Kaynaklara göndermeler, metin başından itibaren köşeli parantez ( [ ] ) içinde verilen sıra numarası ile gösterilmeli ve metin sonunda numara sırasına göre yazılmalıdır. Kaynakların yazımı, aşağıda verilen  örneklerdeki gibi olmalıdır.

  

Kitaplar

               [ ] Yazar ya da yazarların soyadı, adının baş harfi, (yıl), “kitabın adı” (İtalık yazı ile), basım yeri, yayıncısı

                     Örnek:

[ ] Hızlan, D.,(1996), “Saklı Su”, Istanbul, Yapı Kredi Yayınları Ltd.Şti.

 

                Dergiler

[ ] Yazar ya da yazarların soyadı, adının baş harfi, (yıl), “yazının adı”, Dergi adı (İtalik yazı ile), cildi, sahifeleri.                                                                         

    Örnek:

[ ] Topallar,H., Bayrak, Y.(1998), “Effects of Alkanols on the Micellar behavior of Chromium Laurate”, Turkish

    Journal of Chemistry, 22, 167-173.

 

Derlemeler

[ ] Yazarın soyadı, adının baş harfi, (yıl), “yazının adı”, sahifeleri,  kitabın adı (İtalik yazı ile), ed. ya da eds.,

     editorun adı, basım yeri, yayıncısı.

    Örnek

[ ] Gökdoğan, N.,(1991), “Istanbul Universitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü”, ed.K.Avcıoğlu, VII.Ulusal Astronomi Kongresi, Istanbul, İ.Ü.Fen Fakültesi Matbaası.     

 

İnternet Siteleri

[ ] Yazarın soyadı, adının baş harfi, (yıl), “yazarın adı”, internet sitesinin adresi.

    Örnek:

                [ ] Duran, A., (2001), “In the Wireless Word”, http//www/commercial.com/services

 

 

ÖRNEK BİLDİRİ